Fontos! Próbálok közérthető lenni, hogy értelme legyen az online-marketing és bevételnövelési tapasztalataim megosztásának. Nem mindig sikerül! A blogot csak saját felelősségre nézd át alaposon, mert előfordulhat, hogy a felét se érted meg! (Amikor hozzászólást írsz ehhez itt lent, akkor mielőtt beküldenéd moderálásra, elfogadásra, mentsd el azt magadnak, mert néha nem mentődik el elsőre a hozzászólás (próbáld 2x-3x), azaz elveszhet az értékes kérdésed, hozzászólásod.)

Adsense +1 (Like) - Mi ez?

Adsense +1 (Like) - Mi ez?
Adsense +1 (Like) - Kattints, kérlek a képre! :))):)))

2009. augusztus 19., szerda

Érdekes közösség és a Delicious

Későn feküdtem le megint, 3-kor. Miután hazaértem a Budapest Startup Community rendezvényéről - (OpenCaffeClub) ahol igen jó hangulatban sok érdekes dolgot tanultam - folytattam a delicious könyvjelzőzés projektet.
(Persze közbe a képernyő egyharmadában ment a 24 második évad angolul.)
Jól haladtam, de még elég sok van az elmentendő, felcímkézendő website-okból, cikkekből.


Reggel 7-kor magamtól felébredtem, és bár 10-kor néma webkettes szorgoskodás után visszafeküdtem, de amikor most felkeltem, mégsem térek rendesen magamhoz, azaz kissé fáradt és feszült vagyok.

--

Korábban, pár napja ígértem, hogy elmondom, megmutatom, hogy mi az a delicious és a bookmarkolás, könyvjelzés. Ebben témában már írtam: könyvjelző.

Delicious azt jelenti, hogy delikát, azaz nagyon jó ízű, ízletes, jó minőségű (étel). Kiejtve erős magyar akcentussal: dilísüsz

L
efordítottam a hat szlogenjüket, nem is egy de 6 van nekik. Ezek dióhéjban elmagyarázzák, hogy miről is van szó! A lényeg:

A web legízletesebb könyvjelzői.
Metsd el a sajátjaidat vagy nézd meg, hogy most mi friss.

Az összes cuccod egy helyen.
Eléred a könyvjelzőidet bármely számítógépről, bármikor, bárhonnan.

A könyvjelzőid összerendezik magukat. Címkézd fel a könyvjelzőidet.
A gyűjtemények magától létrejönnek.


Tálald fel könyvjelzőidet barátaidnak.
És nézd meg, hogy mások mit osztanak meg veled.

A legjobb honlapok felszínre buknak, mint a buborék.
Nézd meg, hogy melyek a legnépszerűbb könyvjelzők egy témában.


Az interneten, a delicios.com oldalon elmentett honlapok könyvjelzőit, bármikor, bárhonnan el tudod érni az interneten keresztül, nem csak a saját számítógépedről.

A bookmark-okat az elmentéskor felcímkézheted, ami azt jelenti, hogy kategóriákba sorolhatod azáltal, hogy hozzáadsz egy egyszavas leírás. Például, elmented a hupont.hu honlapkészítő honlapot, mert később még használni szeretnéd, és a címkeként ezt adod meg: honlapkészítő, weblapkészítő, honlap, ingyenhonlap, ingyenweblap, ingyentárhely, honlapkészítés, magyar, hungarian, ingyenes. Ezeket így is egy alsó-vonalat (sift+kötőjel) közbeírva is írhatod (ingyen_honlap, ingyen_weblap, ingyen_térhely, honlap_készítés).

Később találsz több használható honlapkészítő oldalt, és azokat is elmented hasonlóképpen. Idővel, amikor létre szeretnél ezeken hozni egy-egy honlapot, akkor a saját delicios oldaladon kiválasztod címkék közül, azt, ill. azokat amit keresel és megjelenik előtted a korábban elmentett oldalak elérhetőségei.
Úgy is elmenthetsz honlap elérhetőségeket, hogy mások be láthassák, azaz senki se tudja meg, hogy téged mi érdekel, vagy mit tartasz fontosnak. Viszont nem érdemes mind így elmentened, ha csak nem vagy teljesen paranoid.

A delicios másik előnye, hogy láthatod, hogy egy-egy témában mások milyen honlap elérhetőségeket mentettek el, tehát gyorsan megtalálhatod azokat a mások által, gyakran tízezrek által értékesnek tartott honlapokat, amik a hasznodra, segítségedre lehetnek. Ennek még az az előnye, hogy azt is láthatod, hogy mostanában, ma mit mentettek el általában vagy egy-egy témában sokan, tehát gyorsan felfedezheted az interneten megjelenő érdekes, értékes, hasznos dolgokat.
(A delicious elsősorban nem bizonyos témában felbukkanó friss érdekes hírek megtalálására való, erre sok más online és a számítógépedre telepíthető eszköz létezik, például a digg.com.)

A delicious közösségi ljellege is fontos. Meg tudsz más delicious és nem delicious felhasználókkal osztani hasznos információkat, és persze meg is tudsz kapni, szerezni így információkat.
A megosztás egyik módja, hogy ha más webhelyeken megadsz egy linket, ami tartalmazza egy-egy témában az általad elmentett összes honlap elérhetőséget együtt, egy helyen. Például ahogy most megosztom veled, hogy mit találtam érdekesnek vagy hasznosabbnak a linktár témájában: http://delicious.com/laszloberndt/linktár. Itt a link ~> linktár
(Érdemes megemlíteni, hogy ahogy folyamatosan egyre több liktárat veszek fel, ezen a helyen egyre több link lesz számodra elérhető.)

A megosztás illetve a mások által megosztott érdekesnek tartott honlapcímek megszerzésének másik módja, hogy egyes delicious felhasználókat "követsz", azaz figyeled, hogy ők mint könyvjelzőznek a delicious.com-on. Én például követem Till Zoli barátomat (delicious.com/tillz) és felvettem a "hálózatomba", azaz könnyen kikereshetővé teszem magam számára is az ő általa nyilvánosan elmentett webcímeket. (Ha ő is felvesz haszonlóképpen, akkor ő is látja az én dolgaimat.) És egyébként amikor elmentek éppen egy új honlapcímet, akkor megadva az ő delicious.com azonosítóját egy-két kattintással el is tudom neki küldeni, hogy én mit találtam hasznosnak.

Tehát, a delicious.com egyfajta webcím és ezen keresztül tudás, ill. a tudás (vagy éppen szórakozás, kikapcsolódás) közösségi megosztására szolgáló közösségi honlap is, ahol kialakíthatsz egy közösséget, egy közönséget, akik figyelik, hogy mit tartasz jónak, és így tanulnak tőled, és ezzel a segítségükre lehetsz.

Próbáld ki, gyakorold, szerez a használatában tapasztalatot, mert ha megismered és megérted akkor ezzel nagy segítségre lehetsz magadnak és másoknak!

--

(Mire ezt megírtam... már nem is vagyok fáradt és feszült.)

--

Írd meg itt lentebb, hogy mit gondolsz erről, mit mondanál nekem és minden olvasómnak erről!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minőségi Tárhely Szuper Áron:

Klikk ~~>
Tipp: A "freetrial" kuponkóddal az 1. hónap csak 1 cent!

Eladó domain nevek meghirdetése egyszerűen

Eladó domain nevek meghirdetése egyszerűen
eladó domainek

Népszerű bejegyzések

Mit szeretnél itt megtudni?

Címkék / Témák

.com (2) .eu (2) .hu (2) .net (2) .org (2) 24 (6) addon (2) adsense (6) adsense bevétel (6) adwords (2) affiliate (3) angol (1) article directory (1) átkattintási arány (1) baki (1) befektető (1) bevétel (2) BlackHole (1) blog (1) blogger.com (1) blogolás (2) bookmark (3) bűnöző (1) bűntudat (1) cafe (1) célok (1) cimke (1) cpc (1) csalás (1) deicious (1) delicious (4) digg (1) domain (5) domain eladás (1) domain regisztráció (3) domain vásárlás (3) drága (1) duplikált tartalom (2) ékezetes domain regisztráció (1) eladó domain (1) eladó domain nevek (1) eladó honlap (1) emberek (1) epc (1) erkölcs (2) értékes tartalom (1) etika (1) excel (1) fejlesztés (1) félelem (1) feljelentés (1) félreértés (1) firefox (2) firefox addon (1) fizetés (1) fontos kérdések (1) forgalom (1) fórum (6) frame (1) friend connect (1) gonosz (1) google (4) google büntetés (1) google chat (1) google kapcsoolat (1) hack (1) hacker (1) hiba (2) hirdetés (2) hírlevél küldő (1) hírlevél szoftver (1) honlap vásárlás (2) hosting (1) humor (1) hungarian (1) idő (1) induló vállakozás (2) internet (2) internet működése (1) jack bauer (1) játszma (1) játszmák (1) jutalék (2) kattintás (2) kérdőívezés (1) kereső (1) keresőoptimalizálás (1) kiegészítő (1) kifizetés (1) könyvjelző (3) közösségi weboldal (1) kudarc (1) laszloberndt (1) látogatók (1) látogatottság (1) lifehack (1) linkelés (3) linkmegosztás (2) linkmegosztó (2) linktár (2) lottószámok (1) maghatározás (1) magyar (1) manipuláció (1) megosztás (1) mlm (4) MLM-siker (1) mozi (2) network marketing (1) olcsó domain (3) olcsó tárhely (1) online-vállalkozás (1) opencoffeclub (1) otthonról (1) page rank (1) parlagfű (1) partnerprogram (4) pay (1) pénz (4) php (1) piackutatás (1) pligg (1) ppa (1) ppc (2) ppl (1) ppm (1) ppp (1) pps (1) rendszeres (1) rövidítés (1) rss (1) scraping (1) section targeting (1) semmi (1) semmitmondó (1) seo (2) seo.forum.hu (6) siker (3) smart price (2) smart priced (3) smartprice (4) spam (1) start (1) startup (1) steelcase (1) szék (1) szellemes (1) szorcs.hu (2) találati lista (1) tanács (1) tanácsadó (1) tapasztalat (1) targetált hirdetés (2) tárhely (2) tartalom (2) tartalom átvétel (1) tech (1) technológia (1) tipp (1) trükk (1) turbobookmark (1) tűzijáték (2) TV (2) ügyfél (1) vállalkozó (2) vásárló (1) vége (1) vevő (1) videó (1) webcím (1) webhosting (2) wibiya (1)

Blogarchívum

Mit tettem a neten (ma)?
FriendFeed-ről utolsó 5 átvéve...

Merre járok / jártam ...

Apróhirdetés:

Ahhoz, hogy pénzt keress az internettel, ezt ismernek kell!

(Kattints ide, videó indul!) -- -- -- ~~> Az INTERNET

Google Magyarország Blog

Twitteren ... FollowMe ...

    Kövess a Twitter-en...

    Összes oldalmegjelenítés

    :-)