Fontos! Próbálok közérthető lenni, hogy értelme legyen az online-marketing és bevételnövelési tapasztalataim megosztásának. Nem mindig sikerül! A blogot csak saját felelősségre nézd át alaposon, mert előfordulhat, hogy a felét se érted meg! (Amikor hozzászólást írsz ehhez itt lent, akkor mielőtt beküldenéd moderálásra, elfogadásra, mentsd el azt magadnak, mert néha nem mentődik el elsőre a hozzászólás (próbáld 2x-3x), azaz elveszhet az értékes kérdésed, hozzászólásod.)

Adsense +1 (Like) - Mi ez?

Adsense +1 (Like) - Mi ez?
Adsense +1 (Like) - Kattints, kérlek a képre! :))):)))

2009. augusztus 27., csütörtök

Hol a pénz az online üzletben? Rövid...

Fontos online hirdetői / megjelenítői rövidítések.
(nem teljes lista)

Ez a részlet a "Hol a pénz a ... ?" eredetileg önmagam számára készült jegyzet részlete.

Rövidítések, amelyek nélkül az online bevételszerzés kínosan kínai volt számomra:

PPM

PPM (pay per 1000 (megjelenés))
PPM jelentése: 1000 (reklám) megjelenésenként fizetés (ár)
Pay = fizetés, kifizetés, kifizetése valaminek
Per = ( /) =per jel, osztás jel. A (/) = "-ként", azaz megjelenésenként, stb.
Az M a római számmal írt ezret jelenti.

A PPM-et PPI-nek is írják, azaz Pay Per Impression.
Impression = benyomás, (meg)látottság, megmutatottság, megjelenés

(Egyes statisztikai rendszerek a PPM-et total-PPM-nek (teljes, azaz minden-megjelensnek) értelmezik, mások csak az egyedi látogatónak, illetve csak ez egyedi látogatónak legalább egyszer (de nem többször) megmutatott hirdetést tekintik a PPM számítás alapjának.
És a "egyedi látogató" számítás is különböző lehet, például csak egyedi látogatóként egy látogató (IP cím (IP tartomány) és/vagy cookie (süti) alapján naponta, hetente, havonta csak egyszer számít bele a PPM-be.)

--

PPC

PPC (pay per click)
PPC jelentése: kattintásonként (átkattintásonként) fizetés (ár)
Pay = fizetés, kifizetés, kifizetése valaminek
Per = ( /) =per jel, osztás jel. A (/) = "-ként", azaz kattintásonként, stb.
Click (klick, klikk, katt, kattintás) = a számítógépes egérrel egy linkre (hivatkozásra) történő kattintást jelent, amely átvisz a céloldalra, egy másik weboldalra (például a hirdető weboldalára)

(Sok helyen hibásan CPC (Cost Per Click = kattintásonkénti árnak) írják, mondják a PPC-t. Valójában a CPC a hirdetőre, a hirdetés árára vonatkozó rövidítés. A PPC a hirdetés megjelenítők számára fontos információ. Habár a magas CPC-jű hirdetések megjelenítéséből nagyobb összegű PPC származhat, ami viszont az egyik legfontosabb bevételi tényező.)

--

PPA

PPA (pay per action)
PPA jelentése: tevékenységért, végrehajtásért fizetés (ár)
Pay = fizetés, kifizetés, kifizetése valaminek
Per = ( /) =per jel, osztás jel. A (/) = "-ként", azaz végrehajtott tevékenységenként, stb.
Action (akció, tevékenység, valaminek a végrehajtás, megtétele) = A látogató megtesz valamit, létrehoz valamit, ami a hirdető számára értéket képvisel.

Az cselekvés lehet például az, hogy megválaszol egy kérdést, kitölt egy kérdőívet és/vagy szavaz valamire, és/vagy megadja az emailcímét (megengedi, hogy bizonyos fajta és előre meghatározott célú és témájú email (reklám) üzenetek küldjenek neki). De a látogató az is lehet, hogy, ajánlj másoknak valamit, és/vagy megrendel valami ingyenes dolgot, és/vagy letölt egy szoftver és/vagy telepít egy szoftvert, stb.
Az akció sokféle lehet, és egyes akciókat szét lehet bontani kisebb akciókra is, mint például egy kérdőív kitöltés és a végén az emailcím megadás (hírlevél feliratkozás).

--

PPL / PPP

PPL (pay per lead) vagy (PPP)
PPL (PPP) jelentése: jelöltért fizetés (ár)
Pay = fizetés, kifizetés, kifizetése valaminek
Per = ( /) =per jel, osztás jel. A (/) = "-ként", azaz végrehajtott tevékenységenként, stb.
Lead = (líd, vonal, vezeték, vezető), valami ami eladáshoz vezet, azaz egy érdeklődő személy vagy csoport adatai, elérhetőségei, érdeklődése, életkora, lakhelye, iskolai végzettsége, igényei, pénzügyi helyzete, vásárlási szándéka egy-egy konkrét termék vagy márka irányába, hajlandósága hogy ajánlattal megkeressék, szokásai, ismerősei, barátai, családtagjai, beállítottsága (politikai, vallási, szexuális), szokásai, hobbijai, korábbi vásárlásai, stb.
Ezek az adatok létrejöhetnek önkéntes válaszadás útján (interneten, emailbe, telefonon, személyesen), de más módokon is (adatbányászat statistika elemző programokból, nyilvános adatforrások használata)), de mindig be kell tartani a helyi adatvédelmi, adattárolási és adat továbbadási törvényeket.

PPP = (pay per prospect)
Prospect = vevőjelölt (adatai)

Hot Prospect (Hot Lead) = A jelenben, azaz most is érdeklődik (információt keres) és rendelkezik vásárlási szándékkal.
Not-hot prospect (Not-hot Lead (Cold prospect = hideg vevőjelölt)) = Valamikor a múltban kifejezte az érdeklősét és / vagy vásárlási szándékát meghatározott termék vagy szolgáltatás iránt.

--

PPS

PPS (pay per sale)
PPS jelentése: vásárlás utáni fizetés, részesedés (jutalék)
Pay = fizetés, kifizetés, kifizetése valaminek
Per = ( /) =per jel, osztás jel. A (/) = "-ként", azaz végrehajtott tevékenységenként, stb.
Sale = megtörtént megrendelés vagy végrehajtott eladás

(Egyes esetekben a megrendelés a jutalék alapja, más esetekben a megrendelés ellenértékének kifizetése és beérkezése a termék vagy szolgáltatás forgalmazójához. Bizonyos esetekbe csak akkor jár a jutalék, akkor kerül kifizetésre a részesedés, ha az eladó leszállította az árút és /vagy végrehajtotta a szolgáltatást, illetve, ha a garancia időn belül nem kéri vissza a vásárló az általa kifizetett összeget.
Hosszan tartó szolgáltatások és részletre vásárolt termékek esetében a jutalék kifizetése hónapok vagy évek múlva is történhet, sőt visszafizetés esetén a jutalékot is visszakérheti az eladó, de ez igen ritkán fordul elő.)

--

A jövőben írók még hasonló fontos rövidítésekről és ha nem felejtem, akkor kirakom majd ide az elérhetőséget, linket. ( ... )

CTR ...

ePCM ...

...

EPC <~~~ Ez a legfontosabb! Miért?
Mert ha ez az érték jó, akkor ideálisak a honlapjaid, de ha ez rossz, akkor lehet, hogy csak felét keresed meg annak, amit az oldalaid a látogatószáma alapján kaphatnál! Tehát, lehet, hogy megkétszerezheted a bevételedet... ~~> (Több bevétel).

--

Remélem, hogy érthető, hasznos ez a kis jegyzetrészlet számodra?
Az volt? Írd meg nekem itt hozzászólásként...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minőségi Tárhely Szuper Áron:

Klikk ~~>
Tipp: A "freetrial" kuponkóddal az 1. hónap csak 1 cent!

Eladó domain nevek meghirdetése egyszerűen

Eladó domain nevek meghirdetése egyszerűen
eladó domainek

Népszerű bejegyzések

Mit szeretnél itt megtudni?

Címkék / Témák

.com (2) .eu (2) .hu (2) .net (2) .org (2) 24 (6) addon (2) adsense (6) adsense bevétel (6) adwords (2) affiliate (3) angol (1) article directory (1) átkattintási arány (1) baki (1) befektető (1) bevétel (2) BlackHole (1) blog (1) blogger.com (1) blogolás (2) bookmark (3) bűnöző (1) bűntudat (1) cafe (1) célok (1) cimke (1) cpc (1) csalás (1) deicious (1) delicious (4) digg (1) domain (5) domain eladás (1) domain regisztráció (3) domain vásárlás (3) drága (1) duplikált tartalom (2) ékezetes domain regisztráció (1) eladó domain (1) eladó domain nevek (1) eladó honlap (1) emberek (1) epc (1) erkölcs (2) értékes tartalom (1) etika (1) excel (1) fejlesztés (1) félelem (1) feljelentés (1) félreértés (1) firefox (2) firefox addon (1) fizetés (1) fontos kérdések (1) forgalom (1) fórum (6) frame (1) friend connect (1) gonosz (1) google (4) google büntetés (1) google chat (1) google kapcsoolat (1) hack (1) hacker (1) hiba (2) hirdetés (2) hírlevél küldő (1) hírlevél szoftver (1) honlap vásárlás (2) hosting (1) humor (1) hungarian (1) idő (1) induló vállakozás (2) internet (2) internet működése (1) jack bauer (1) játszma (1) játszmák (1) jutalék (2) kattintás (2) kérdőívezés (1) kereső (1) keresőoptimalizálás (1) kiegészítő (1) kifizetés (1) könyvjelző (3) közösségi weboldal (1) kudarc (1) laszloberndt (1) látogatók (1) látogatottság (1) lifehack (1) linkelés (3) linkmegosztás (2) linkmegosztó (2) linktár (2) lottószámok (1) maghatározás (1) magyar (1) manipuláció (1) megosztás (1) mlm (4) MLM-siker (1) mozi (2) network marketing (1) olcsó domain (3) olcsó tárhely (1) online-vállalkozás (1) opencoffeclub (1) otthonról (1) page rank (1) parlagfű (1) partnerprogram (4) pay (1) pénz (4) php (1) piackutatás (1) pligg (1) ppa (1) ppc (2) ppl (1) ppm (1) ppp (1) pps (1) rendszeres (1) rövidítés (1) rss (1) scraping (1) section targeting (1) semmi (1) semmitmondó (1) seo (2) seo.forum.hu (6) siker (3) smart price (2) smart priced (3) smartprice (4) spam (1) start (1) startup (1) steelcase (1) szék (1) szellemes (1) szorcs.hu (2) találati lista (1) tanács (1) tanácsadó (1) tapasztalat (1) targetált hirdetés (2) tárhely (2) tartalom (2) tartalom átvétel (1) tech (1) technológia (1) tipp (1) trükk (1) turbobookmark (1) tűzijáték (2) TV (2) ügyfél (1) vállalkozó (2) vásárló (1) vége (1) vevő (1) videó (1) webcím (1) webhosting (2) wibiya (1)

Blogarchívum

Mit tettem a neten (ma)?
FriendFeed-ről utolsó 5 átvéve...

Merre járok / jártam ...

Apróhirdetés:

Ahhoz, hogy pénzt keress az internettel, ezt ismernek kell!

(Kattints ide, videó indul!) -- -- -- ~~> Az INTERNET

Google Magyarország Blog

Twitteren ... FollowMe ...

    Kövess a Twitter-en...

    Összes oldalmegjelenítés

    :-)