Fontos! Próbálok közérthető lenni, hogy értelme legyen az online-marketing és bevételnövelési tapasztalataim megosztásának. Nem mindig sikerül! A blogot csak saját felelősségre nézd át alaposon, mert előfordulhat, hogy a felét se érted meg! (Amikor hozzászólást írsz ehhez itt lent, akkor mielőtt beküldenéd moderálásra, elfogadásra, mentsd el azt magadnak, mert néha nem mentődik el elsőre a hozzászólás (próbáld 2x-3x), azaz elveszhet az értékes kérdésed, hozzászólásod.)

Adsense +1 (Like) - Mi ez?

Adsense +1 (Like) - Mi ez?
Adsense +1 (Like) - Kattints, kérlek a képre! :))):)))

2009. szeptember 2., szerda

Pligg.com, Digg.com és a Közösségi Linkmegosztás

Ezt kaptam a seo.fórum.hu-n privát üzenetként, itt válaszolok, hogy más is tanulhasson belőle:

Szia! Nézegettem a Pligg motorú linkek.in-t és azon gondolkodtam lehet én is indítok valami hasonlót elsősorban a közösségnek. A használt plugin-ekben van fizetős is vagy ingyenessel oldottad meg a munkálatokat? Nehéz belejönni a dologba, hogy beinduljon az egész? Köszi előre is
Üdv Tibi

---

Szia Tibi!

Szívesen segítek, de az én pligg-es esetem és a pligg dolgai sajnos nem ilyen egyszerűek.

Én régi teljesen ingyenes pligg-t használom, az a verziót, amivel a teljesen új szoftver, a pligg.com-ról letölthető, már nem kompatibilis. Az enyém egy 9.96-os verzió vagy valami ilyesmi, de az új pligg számozása előröl kezdődött, az már egy teljesen más szoftver. Azt hiszem az már nem ad valós linket (csak php-átirányításosat vagy valami javascriptes megoldásút), de nézz utána ennek ha fontos.

Ennek a hátterében az áll, hogy a pligg eredetileg egy digg.com -hoz nagyon hasonló open-source közösségi site-nak indult, de ahogy ezt a seo.fórumon is többen írták egy spam-melők által használt linképítő megoldássá vált. Azaz robotokkal raktak fel 100 és 100 linket pár perc alatt, még a chaptát és kikerülték, kijátszották. És milliós nagyságrendű pligg van a neten, ezért pár seo azt állítja, hogy ha a Google felismer egy régi pligg-et, akkor annak linkjeit nem is figyelembe, de ez nem igaz, hacsak nem spam-szemét-domb egy pligg-re épülő webhely.

Sajnos nekem nincs meg a saját régi pligg-em eredeti kódja, hogy odaadhassam neked, és mi nagyon sok mindent, néhány alapvető dolgot is átírtunk (a programozóm átírt) a linkek.in pligg-ben.

Valószínűleg nem könnyű beindítani egy ehhez hasonlót, egy közösségi-linkgyűjtőt, mert sok elhalt kezdeményezést látok. Nekünk azért sikerült, mert egy napi 85000 oldalletöltéses site-ünk ahol mind a negyedmillió lapján kint van egy gomb, egy link, ami hozza a látogatókat. És rajta vagyunk a turbobookmark-on is az indulása óta, ami több 100000 helyen van kint, és ez nagyon fontos a látogatottság szempontjából.

Egy pligg-alapú közösség létrehozásához szükséged lesz egy kis online-média-erőre. És látod a mienkből sem lett közösség (csak igen kis mértékben lett az - de ezt nem is terveztük), a mienket is kis részben egyéni linktárnak használják (a digg-com-hoz hasonlóan), de nagy részben, főleg csak bejövő linkek szerzésére.

Nem akarlak lebeszélni arról, hogy ilyesmibe kezdj, mert szorgalommal, kitartással elérhetőnek látok egy jó eredményt, csak felvázoltam, neked a várható akadályokat.

Ha segítségedre volt a válaszom; ha a pligg-gel kapcsolatban, vagy bármiről kérdésed, hozzászólni valód lenne, akkor, kérlek, itt a blogon tedd meg azt.

1 megjegyzés:

  1. elég elszomorító a dolog de utánnajárok úgyis most vásárolok pár domain nevet magamnak.Valamivel szeretnék hozzájárulni a közösség nyújtotta segítség meghálálására.Lehet kipróblom és leszűröm a tanulságot de lehet hogy akkor az erőfeszítésnek nem lesz értelme

    VálaszTörlés

Minőségi Tárhely Szuper Áron:

Klikk ~~>
Tipp: A "freetrial" kuponkóddal az 1. hónap csak 1 cent!

Eladó domain nevek meghirdetése egyszerűen

Eladó domain nevek meghirdetése egyszerűen
eladó domainek

Népszerű bejegyzések

Mit szeretnél itt megtudni?

Címkék / Témák

.com (2) .eu (2) .hu (2) .net (2) .org (2) 24 (6) addon (2) adsense (6) adsense bevétel (6) adwords (2) affiliate (3) angol (1) article directory (1) átkattintási arány (1) baki (1) befektető (1) bevétel (2) BlackHole (1) blog (1) blogger.com (1) blogolás (2) bookmark (3) bűnöző (1) bűntudat (1) cafe (1) célok (1) cimke (1) cpc (1) csalás (1) deicious (1) delicious (4) digg (1) domain (5) domain eladás (1) domain regisztráció (3) domain vásárlás (3) drága (1) duplikált tartalom (2) ékezetes domain regisztráció (1) eladó domain (1) eladó domain nevek (1) eladó honlap (1) emberek (1) epc (1) erkölcs (2) értékes tartalom (1) etika (1) excel (1) fejlesztés (1) félelem (1) feljelentés (1) félreértés (1) firefox (2) firefox addon (1) fizetés (1) fontos kérdések (1) forgalom (1) fórum (6) frame (1) friend connect (1) gonosz (1) google (4) google büntetés (1) google chat (1) google kapcsoolat (1) hack (1) hacker (1) hiba (2) hirdetés (2) hírlevél küldő (1) hírlevél szoftver (1) honlap vásárlás (2) hosting (1) humor (1) hungarian (1) idő (1) induló vállakozás (2) internet (2) internet működése (1) jack bauer (1) játszma (1) játszmák (1) jutalék (2) kattintás (2) kérdőívezés (1) kereső (1) keresőoptimalizálás (1) kiegészítő (1) kifizetés (1) könyvjelző (3) közösségi weboldal (1) kudarc (1) laszloberndt (1) látogatók (1) látogatottság (1) lifehack (1) linkelés (3) linkmegosztás (2) linkmegosztó (2) linktár (2) lottószámok (1) maghatározás (1) magyar (1) manipuláció (1) megosztás (1) mlm (4) MLM-siker (1) mozi (2) network marketing (1) olcsó domain (3) olcsó tárhely (1) online-vállalkozás (1) opencoffeclub (1) otthonról (1) page rank (1) parlagfű (1) partnerprogram (4) pay (1) pénz (4) php (1) piackutatás (1) pligg (1) ppa (1) ppc (2) ppl (1) ppm (1) ppp (1) pps (1) rendszeres (1) rövidítés (1) rss (1) scraping (1) section targeting (1) semmi (1) semmitmondó (1) seo (2) seo.forum.hu (6) siker (3) smart price (2) smart priced (3) smartprice (4) spam (1) start (1) startup (1) steelcase (1) szék (1) szellemes (1) szorcs.hu (2) találati lista (1) tanács (1) tanácsadó (1) tapasztalat (1) targetált hirdetés (2) tárhely (2) tartalom (2) tartalom átvétel (1) tech (1) technológia (1) tipp (1) trükk (1) turbobookmark (1) tűzijáték (2) TV (2) ügyfél (1) vállalkozó (2) vásárló (1) vége (1) vevő (1) videó (1) webcím (1) webhosting (2) wibiya (1)

Mit tettem a neten (ma)?
FriendFeed-ről utolsó 5 átvéve...

Merre járok / jártam ...

Apróhirdetés:

Ahhoz, hogy pénzt keress az internettel, ezt ismernek kell!

(Kattints ide, videó indul!) -- -- -- ~~> Az INTERNET

Google Magyarország Blog

Twitteren ... FollowMe ...

    Kövess a Twitter-en...

    Összes oldalmegjelenítés

    :-)