Fontos! Próbálok közérthető lenni, hogy értelme legyen az online-marketing és bevételnövelési tapasztalataim megosztásának. Nem mindig sikerül! A blogot csak saját felelősségre nézd át alaposon, mert előfordulhat, hogy a felét se érted meg! (Amikor hozzászólást írsz ehhez itt lent, akkor mielőtt beküldenéd moderálásra, elfogadásra, mentsd el azt magadnak, mert néha nem mentődik el elsőre a hozzászólás (próbáld 2x-3x), azaz elveszhet az értékes kérdésed, hozzászólásod.)

Adsense +1 (Like) - Mi ez?

Adsense +1 (Like) - Mi ez?
Adsense +1 (Like) - Kattints, kérlek a képre! :))):)))

2009. szeptember 11., péntek

SEO fórum - MLM téma - A rejtélyes MLM-SIKER egy megoldása ...

Mi az MLM-siker titka?
(Mit rejtenek el előled az MLM vezetők?)

Honnan tudom a titkokat?

Egy ideje, 20 éve kisebb-nagyobb megszakításokkal figyelem, vizsgálgatom a magyar MLM, Network Marketing körül zajló eseményeket. (Fiatalon és naivan kezdtem megismerni az MLM-et, és még sikeres is voltam egy ideig egyes MLM rendszerekben (megnyert külföldi egzotikus nyaralás, jelentős bevételek (rövid ideig), stb.))

Mi változott az MLM-ben?

Azt látom, hogy mai is ugyan azok az alapvető MLM módszerek csak kicsit finomítva, máshogy elfedve, más színbe öltöztetve, és ugyan azok az érvek és ellenérvek. A vitázó felek ugyan úgy nem változtatnak, nem tudnak változtatni a nézőpontjukon.

Az MLM árnyoldalaira, visszásságaira és erkölcstelenségére, sőt törvénytelen és bűnöző aspektusaira (melyek nagy részben szerintem igazak) sokan próbálnak értelemmel, logikával rámutatni, de ez csak néha sikerül.
Az MLM "hívők" és "papjaik" továbbra is hangoztatják ez elfogadott, igaznak gondolt érveiket, és bizonyos dolgokban (hogy alapvetően, elméletileg jó a marketing módszer az MLM) igazuk is van.

Mi az MLM titok?

Most megpróbálom a 20 év tapasztalatát röviden összefoglalni.

Ha meg akarjuk érteni az MLM-et, akkor különféle emberi motivációkat, és az emögött meghúzódó egyéni túlélésre törekvését, valamint az értelmi képességet, és a gonoszság nagyságával való szembenézés képességét érdemes vizsgálni.

Hol a pénz az MLM-ben, és ki képes hozzájutni?

Az MLM-be belépők többsége bár azt gondolja, hogy tudja milyen útra lépet, de valójában fogalma sincs, hogy milyen is az MLM és egy MLM vezetők élete belülről.
A többség az egyes MLM cégek jutalék rendszerét sem érti, csak hisz benne. Csak azt látja, hiszi, "tudja", hogy mit kellene tennie, hogy elinduljon a "siker" útján. A legtöbben ennél tovább sosem jutnak és abban a hitben élnek, hogy csak neki kell eredményesebbnek lenniük, hogy "sok pénzem legyen nekem is". Tömegével vásárolják "sikeres leszek" képzéseket, könyveket, szemináriumokat vásárol, és ez óriási üzlet!
A valóság azonban más.
Az emberek nagy többsége sosem válik alkalmassá az MLM-sikerre, mert vagy túl gyengék a kommunikációs és kapcsolatteremtő és vezetői lépességei vagy túl magas az erkölcsi szintje. És ezeken a képességeken nem tud vagy nem akar változtatni.

Kik az MLM nyertesek?

Az MLM-ek vezető és eredményes feljutott tagjai általában értik, hogy mitől működik az MLM. Ők tudják, hogy miként kell reprezentálni, a show-t (a parasztvakítást) előadni, a tényeket elhallgatni, a valóság bizonyos elemeit felnagyítani.
Egyesek mesterei az érzelmek, érzések, vágyak, és a közösséghez tartozás igényének manipulálásában és a valós emberi motivációkkal kihasználásában. És nagyon ügyesek szokásos motivációs eszközök a verseny, a jutalmazás, a státus, a rangok és helyezések használatában is.
Mindennek az eredménye az, hogy azok, akik nem képesek IQ gondok miatt és/vagy a gonoszsággal (csalások, hazugságok, fontos tények elhallgatása) és erkölcstelenséggel szembenézni azok vakon követik őket és bevonnak újabb követőket is.

Mi is valójában az MLM?

Az MLM egyfajta ideológia rendszer is, ami egy szebb jövőt ígér, és amibe kétségbeesetten kapaszkodnak a kilátástalan, az élet problémáira megoldást nem ismerő (a saját sikerüket mások által nyújtott segítségre alapozó) jó és gonosz szándákú emberek.
Minél nagyobb egy hazugság és minél könnyebb és szebb jövőt kínál, annál inkább elhiszik bizonyos gondolkodású a jó szándékú emberek, és annál inkább csatlakoznak hozzá a magas IQ-val rendelkező rossz szándékúak is.)

Amit az MLM-ről mindenkinek tudnia kellene...

Néhány az MLM rendszerekben meglévő alapvető visszásságok közül:

1. Aki csatlakozik, 99%-ban nem képes emberileg, érzelmileg, értelmileg arra, hogy a neki mutatott úton elérje a neki mutatott anyagi és társadalmi siker, de azt hiszi, hogy ezt megtanulhatja, elsajátíthatja.

2. "Fake it, until You make it." Ez MLM egyik legalapvetőbb jelmondata! Magyarul: Csinál úgy mint ha igaz volna, amíg majd sikerül elérned. (Angolul jobban hangzik.)
A mutatott siker, a példaképek sikere a legtöbb esetben hazugság, mert bár bizonyos MLM-esek bevételi statisztikája valós, de a kiadás oldalt láthatatlan. Sok MLM-es vezető sem kerül ki a rossz anyagi helyzetből csak sokkal többet keres, és nagyobb tartozásokat görget maga előtt. A tartozásokat a vezetők általában képesek fizetni, egy ideig, amíg le nem áll vagy amíg nem omlik össze az adott MLM rendszer.

3. A sikeres MLM vezetők között, az MLM haszonélvezői között igen komoly belső konfliktusok, ellenségeskedés folyik, és általában jellemző egy felszínen mutatott barátságos viselkedés, ami mögött ellenségeskedés, intrika lapul meg.

4. Az MLM-ben jó anyagi eredményeket elérők nagyon erős függőségbe kerülnek a saját MLM cégükkel és általában az MLM életformától. Folyamatos kemény munkát igényel a státuszuk fenntartása, bár elméletileg lehetőségük van a kiszállásra (nyugdíjba vonulásra), de akkor idővel elapad biztosan a bevételi forrásuk.

5. A legtöbb MLM-ben állandó a "minősülési" (adott időpontra elérni egy magasabb egy hangzatosabb jutalék státuszt) és "bónusz" (teljesítmény-verseny) manipulációk és csalások. Álnéven vagy lent lévő kis-vezetőkkel felvásároltatott, meghiteleztetett dolgok és pozíciók mindennaposak.

6. Szinte minden MLM vezető, a kevesek, akik elérnek anyagi sikert, csak a 2. 3. 4. MLM cégben képesek csak igazán jó anyagi eredményt összehozni. És ezt is csak úgy, ha középvezetőkét (valamiféle tekintéllyel már rendelkezve) egy meglévő MLM-ből titokban váltanak egy újabb MLM-re. Persze a lehető legkorábban kell átlépni és a lehető legtöbb közép vagy felső-vezetőt átcsábítani, hogy azok tömegével hozzák magukkal az éppen kizsákmányolt kezdőket!

Mikor ér véget az MLM?

Szerintem még sokáig létezni és virágozni fognak a kisebb-nagyobb mértékben erkölcstelen MLM, Network Marketing rendszerek! Meddig? Amíg az emberek és a tömegek vezetésre képes kevesek általános erkölcsi, etikai szintje és sokaság értelmi szintje (valami csoda folytán) fel nem emelkedik.
De addig, is amíg a csoda megtörténik szükség van azokra, akik hajlandóak megmutatni, hogy mi a különbség az MLM elmélete és gyakorlata között.


Van élet az MLM-en túl?

Egyébként van más út is az anyagi siker elérésére, még azok számára, akik az MLM-mel próbálkoznak rövidebb és gyakran túl hosszú ideig.


Mi a Te nézőpontod erről?
(Ha hozzászólást írsz ehhez itt lent, akkor mielőtt beküldenéd moderálásra, elfogadásra az véleményed, azt mentsd el magadnak, mert néha nem mentődik el elsőre (próbáld 2x-3x), azaz elveszhet a hozzászólásod.)

(Légy szíves, könyvjelzőzd ezt a blogot és/vagy iratkozz fel a hírlevelemre ezen a blogon, hogy beszervezhesselek majd valami trükkös MLM-be!)

.

6 megjegyzés:

 1. A leírtak többségével egyetértek, mert szerintem is így csinálják, pedig nem így kéne.

  Viszont az MLM alapvetően egy jó koncepció és keresetkiegészítés, esetleg kitörési lehetőség is lehet. Egy értékesítési csatorna kiépítéséről szól, ami jó termékekkel működhet és a szorgalmas/szerencsés megfelelően részesedhet.

  Ha vállalnák, hogy nincs kolbászból a kerítés, a pénzért eredményt kell produkálni és a legtöbb hálózatnak életgörbéje van, akkor jó is lehetne. Egyébként nem MLM-ezek.

  VálaszTörlés
 2. Sok igazság van abban, amit mondasz. Mégis azt gondolom, hogy a véleményed éppen annyira sarkított, mint egy fanatikus MLM hívőé.

  A multi level marketingben ugyanúgy mint más típusú üzletekben vannak jó és rossz emberek, jó és rossz dolgok. Azt semmiképpen nem gondolom, hogy aki MLM-ezik az erkölcsileg züllött és kizsákmányolni akar másokat.

  VálaszTörlés
 3. Eszter, egyetértek veled nagy részben:

  A multi level marketingben ugyanúgy mint más típusú üzletekben vannak jó és rossz emberek, jó és rossz dolgok. (Miért kell benne rossz dolgoknak lennie? Fogadjuk el a rossz oldalát? a csalókat és szélhámosokat?)

  Azt semmiképpen nem gondolom, MINDENKI hogy aki MLM-ezik az erkölcsileg züllött és kizsákmányolni akar másokat. De ez mégis megtörténik!

  VálaszTörlés
 4. Mindenképpen kizsákmányolás, akárhogy nézzük, a végeredmény mindig az, ugyanis
  az elmélet nem ugyanaz, mint a gyakorlat.
  Ha én ajánlok egy terméket valakinek, állítólag nagyon jót teszek neki, hiszen a világ legegészségesebb, csúcsminőségű termékét kapja, annyira szuper, hogy magától eladja magát. S hogyan is tudnám ezt megtenni?- ha átgázolok rokonokon, barátokon, ismerősökön, és végül már mindenkin, aki meg nem tart velem, egyszerűen leintem,leírom az életemből, másképpen nem megy, ez tök biztos.
  Na, én erre nem vagyok alkalmas, pedig sokáig hittem, ez az egyetlen jövedelemszerzési lehetőség, de meggyógyultam, nekem ez nem való.
  Azon is sokat agyalok, lehet minden MLM üzletnek, hiszen mindig újak tömkelege jön létre, ugyanazok a vezetői, és rántják magukkal az addig már kiépített vásárlóikat, és tudják is, mert ők sikeresek, csak le kell másolni őket, aztán megy minden, mint a karikacsapás.
  Figyelgetem régóta, legalábbis itt a neten, van egy halom ismerősöm, aki mindig újabb és újabb kezdőcsomagokat vesz, állandó lázban ég, most találta meg az igazit.
  Az ilyen emberek mindenre kaphatók, annak reményében, hogy talán egyszer pénzt is keresnek, de annyira be vannak kábulva, egyszerre több üzletben, 10- 15 vannak benne, néha alig hiszek a szememnek.
  Mivel én is próbáltam párat, azt is észre vettem, mindig csak az új belépők vásárolnak, a többiek már nem, hiszen addigra már padlót fognak a rengeteg kiadástól, vagy átlibbennek egy másik MLM rendszerbe.
  Naponta minimum tíz üzleti ajánlatot kapok, "most az elsők között lehetsz" címmel, néha szoktam válaszolni, ugyan már, az elsők rég megvannak, Téged meg bepaliznak, de nem hat.
  Egyszer azért talán kinyílik sokak szeme, egyenlőre még nagyon sok a hiszékeny, naiv ember, addig jól megél a felső vonal, na meg az MLM szakértők a könyvekből, és a méregdrága képzésekből.

  VálaszTörlés
 5. Tisztelt László Berndt.

  Első körben had mondjam azt, hogy egyet értek önnel, de mint ahogy az éremnek is van két oldala, mégsem értek egyet önnel.

  Megpróbálom röviden kifejteni.

  Az MLM szót mindenki összeköti azzal az érzéssel, hogy elmegy egy előadásra, ahol rá akarnak beszélni valamit, amit nagy valószínűséggel nem is akarna, és ráadásul embereket kellene toboroznia ahhoz, amit nem is akarna.
  Ezt tetézi az hogy az MLM rendszerek 99 százaléka gúla, vagy másnéven piramis, formára egymás alá helyez el embereket, így effektív mindíg az allul dolgozó segíti a felette elhelyezkedőt.

  Nos mindenki így ismeri az MLM szót.

  Ez az érem egyik oldala ezért is értettem önnel egyet.

  És most jöjjön az érem másik oldala.
  Kevés cég van abban a bizonyos 1 %-ban akik rájöttek, semmi sem megy a végtelenségig, és váltani kell a szemléletmódban.

  Sok ezer év óta van kereskedelem, és a pénz körforgása soha sem állt meg, és nem is fogyott el.

  Ebből kiindulva miért is kellene az MLM szisztémába embereket helyezni egymás alá, ahelyett hogy pénzt, vagy ha úgy jobban tetszik tőkét helyeznénk.

  Persze még a legkissebb alapon osztódó rendszer is hatványosan nől, és idővel belassul, majd egyszer csak megállni látszik.
  De ha egy olyan cég mint példának okáért az AMWAY emberek toborzásával képes volt több mint 50 évig fennmaradni, akkor egy pénzforgáson alapuló cég, akár ennek az időnek a többszörösét is megérheti.

  Szándékosan nem írtam reklám célból cégnevet, de a szisztéma jóval életképesebb annélkül hogy az utolsó embereket is megfosztanánk az esélytől, vagy annélkül, hogy bárki bárkit kizsákmányolna.
  Mert nem azon alapszik ki van a csúcson.

  Mivel ennél rövidebben nem tudtam leírni, ezért itt és most nem térnék ki az elméleti részre, de legyen elég annyi, hogy minden alkalommal amikor újabb és újabb vásárlás pénzmegakarításhoz vezet, akkor a megspórolt pénz az ami tőkeként egy másik tőkét elősegít ahhoz, hogy a klasszikus MLM gondolkodás szerint többletpénz (azaz jutalék) kifizetéshez jusson. És folytatásképpen mivel a kereskedelem nem áll meg, a következpő megspórolt pénzüsszeg a már meglévő tőkéket erősíti a végtelenségig, bárkié is legyen a kévetkező tőke.

  100 szónak is egy a vége, az emberek száma véges bármely ember alapon osztódó MLM ről is beszéljünk, (nembeszélve arról, hogy nem is akarnák, tehát kár eröltetni) a vásárlások száma (tehát a pénzmozgás) az MLM től függetlenül sok ezer éve sem állt meg, és nem is fog, ezért jó olyan céget keresni ahol tőke követ tőkét, és nem ember embert.

  Ebből a perspektívából nézve eggyáltalán nem reménytelen a helyzet, pesszimizmusra semmi ok, és tiszta lelkiismerettel lehet a másik becsapása nélkül segíteni.

  A segítség pedig szó szerinti. Minden bizonnyal van olyan cég is aki kötelez némi limitált értékű havi vásárlást, de olyan is akad, akinél SEMMI megkötés nincs, így veszteni való sincs.
  Se belépési díj, vagy emeltárú többletköltség, vagy akármi...

  Szinte mindenki belefásult már az ezt vedd meg, és reklámozd, és toborozz, és jó lesz neked kampányokba.
  Igazat adok, el kell felejteni amit megtapasztaltunk a rendszerváltás óta, és akit érdekel pozitív hozzá állással lehet találni olyat, ahol veszély elkeseredettség nem fenyeget.

  Tisztelettel Plisz Krisztián.

  VálaszTörlés
 6. Az előző hozzászólást csak azért hagytam itt megjelenni, hogy válaszként ide írhassam:

  Ön nem olvasta el azt, amire válasz adott, hanem egy tipikus betanult MLM dumát nyomott le (írásba), amit már 100x hallhattunk. És amit ha ön valóban értene, akkor tudná, hogy csak egy értelmetlen zagyvaság, ami féligazságokat és csúsztatásokat (megtévesztéseket) tartalmaz.

  Nem vagyok hajlandó a drága időmet arra szánni, hogy rávilágítsak a benne található hazugságokra illetve az ügyes megtévesztésekre, aminek valószínűleg ön is áldozata és elkövetője is egyben.

  Tudom, hogy nem esik jól a válaszom Önnek és a MLM hívőknek, de nem szükséges támadásnak felfogni az általam leírtakat. Csak tekintse ezt egy egyéni véleménynek, mivel nem "mindenki", csak a magam nevében írom ezt.

  VálaszTörlés

Minőségi Tárhely Szuper Áron:

Klikk ~~>
Tipp: A "freetrial" kuponkóddal az 1. hónap csak 1 cent!

Eladó domain nevek meghirdetése egyszerűen

Eladó domain nevek meghirdetése egyszerűen
eladó domainek

Népszerű bejegyzések

Mit szeretnél itt megtudni?

Címkék / Témák

.com (2) .eu (2) .hu (2) .net (2) .org (2) 24 (6) addon (2) adsense (6) adsense bevétel (6) adwords (2) affiliate (3) angol (1) article directory (1) átkattintási arány (1) baki (1) befektető (1) bevétel (2) BlackHole (1) blog (1) blogger.com (1) blogolás (2) bookmark (3) bűnöző (1) bűntudat (1) cafe (1) célok (1) cimke (1) cpc (1) csalás (1) deicious (1) delicious (4) digg (1) domain (5) domain eladás (1) domain regisztráció (3) domain vásárlás (3) drága (1) duplikált tartalom (2) ékezetes domain regisztráció (1) eladó domain (1) eladó domain nevek (1) eladó honlap (1) emberek (1) epc (1) erkölcs (2) értékes tartalom (1) etika (1) excel (1) fejlesztés (1) félelem (1) feljelentés (1) félreértés (1) firefox (2) firefox addon (1) fizetés (1) fontos kérdések (1) forgalom (1) fórum (6) frame (1) friend connect (1) gonosz (1) google (4) google büntetés (1) google chat (1) google kapcsoolat (1) hack (1) hacker (1) hiba (2) hirdetés (2) hírlevél küldő (1) hírlevél szoftver (1) honlap vásárlás (2) hosting (1) humor (1) hungarian (1) idő (1) induló vállakozás (2) internet (2) internet működése (1) jack bauer (1) játszma (1) játszmák (1) jutalék (2) kattintás (2) kérdőívezés (1) kereső (1) keresőoptimalizálás (1) kiegészítő (1) kifizetés (1) könyvjelző (3) közösségi weboldal (1) kudarc (1) laszloberndt (1) látogatók (1) látogatottság (1) lifehack (1) linkelés (3) linkmegosztás (2) linkmegosztó (2) linktár (2) lottószámok (1) maghatározás (1) magyar (1) manipuláció (1) megosztás (1) mlm (4) MLM-siker (1) mozi (2) network marketing (1) olcsó domain (3) olcsó tárhely (1) online-vállalkozás (1) opencoffeclub (1) otthonról (1) page rank (1) parlagfű (1) partnerprogram (4) pay (1) pénz (4) php (1) piackutatás (1) pligg (1) ppa (1) ppc (2) ppl (1) ppm (1) ppp (1) pps (1) rendszeres (1) rövidítés (1) rss (1) scraping (1) section targeting (1) semmi (1) semmitmondó (1) seo (2) seo.forum.hu (6) siker (3) smart price (2) smart priced (3) smartprice (4) spam (1) start (1) startup (1) steelcase (1) szék (1) szellemes (1) szorcs.hu (2) találati lista (1) tanács (1) tanácsadó (1) tapasztalat (1) targetált hirdetés (2) tárhely (2) tartalom (2) tartalom átvétel (1) tech (1) technológia (1) tipp (1) trükk (1) turbobookmark (1) tűzijáték (2) TV (2) ügyfél (1) vállalkozó (2) vásárló (1) vége (1) vevő (1) videó (1) webcím (1) webhosting (2) wibiya (1)

Mit tettem a neten (ma)?
FriendFeed-ről utolsó 5 átvéve...

Merre járok / jártam ...

Apróhirdetés:

Ahhoz, hogy pénzt keress az internettel, ezt ismernek kell!

(Kattints ide, videó indul!) -- -- -- ~~> Az INTERNET

Google Magyarország Blog

Twitteren ... FollowMe ...

  Kövess a Twitter-en...

  Összes oldalmegjelenítés

  :-)