Fontos! Próbálok közérthető lenni, hogy értelme legyen az online-marketing és bevételnövelési tapasztalataim megosztásának. Nem mindig sikerül! A blogot csak saját felelősségre nézd át alaposon, mert előfordulhat, hogy a felét se érted meg! (Amikor hozzászólást írsz ehhez itt lent, akkor mielőtt beküldenéd moderálásra, elfogadásra, mentsd el azt magadnak, mert néha nem mentődik el elsőre a hozzászólás (próbáld 2x-3x), azaz elveszhet az értékes kérdésed, hozzászólásod.)

Adsense +1 (Like) - Mi ez?

Adsense +1 (Like) - Mi ez?
Adsense +1 (Like) - Kattints, kérlek a képre! :))):)))

2009. szeptember 13., vasárnap

Tanmese: Célok, Játszmák, Boldogság, PÉNZ

Ezt írtam ma egy fórum, zárt, belső, titkos részebe:
(A pénzel kapcsolatos információ el van rejtve! Megtalálod?)

Egyszer hallottam egy történetet egy előadást az emberi problémákról, játszmákról, célokról. A lényege valami ilyesmi volt:

Szállnak ki a repülőből az utasok és mennek végig az épületen a csomagjaik felé.
Ül ott egy fickó az egyik és időnkét megpróbál, beszólni, belekötni valaki.

Arra jön gyors léptekkel, sietősen egy üzletember, lendületesen halad.
Megszólítja, beszól neki a kötözködő: "A feleséged egy büdös k*rva."
A sietős fickó menet közben ránéz, elmosolyodik, azt módja, hogy: "meglehet hogy így van" és felnevet és már nem is gondol a történtekre. Siet a dolgára.

Arra jön kényelmesen sétálva egy unatkozó turista.
Beszól neki a kötöződő: "A feleséged egy ... stb."
Beindul dolog. A turista: "mit mondtál, te *** *** ***, a te feleséges egy **** ****, és az anyád *****". Megy a hadonászás lökdösődés, amíg a biztonságiak közbe nem lépnek.

De mi a lényeg? Miért tűrte el az egyik fickó a sértéseket és miért reagált hevesen a másik?

Kedves Játékosok! A válaszokat, válaszleveleket felbélyegzett, megcímzett borítékkal az következő címre várjuk ... Komolyra fordítva a szót Szerintetek miért reagált így és miért úgy a másik?

---

A "tanmese az emberi problémákról, játszmákról, célokról" megoldása, szerintem:

Először meghatározom, hogy mit értek itt egy-egy kifejezés alatt, a félreértések elkerülése végett:

cél: egy elérendő, vágyott állapot, egy kívánt eredmény
probléma: belső vagy külső akadály vagy ellentétes szándék ami egy cél elérése útjában áll
játszma: célból, problémákból és szabadságból áll, (nem a pszichológiában használatos "emberi játszmák" értelemben használom itt a játszma szót)
szabadság: lehetőség, képesség és erő valaminek a megtételére, a cselekvésre

Az emberek különféle és sok céllal rendelkeznek. Egy cél nagyságát vagy kicsinységét nehezen lehet meghatározni, mert van aki számára a cél egy milliárdos cég felépítése és sikeres működtetése, egy új gyógyszer, kifejlesztése, vagy a legjobb agysebésszé válás. És ezt a célt is éri. Másoknak pedig egy takarítói állás vagy BKV bérlet is elérhetetlen cél.
Azonban kívülről szemlélve látszik, hogy általában (de nem mindig) a képesebb, az intelligensebb, életerősebb embereknek vannak nagyobb céljaik, leszámítva persze a súlyos pszichotikusokat, akik az utcán a mocsokban is bankfelvásárlást fontolgatnak mert mágnásnak képzelik magukat.

Azok, akik sokak által irigyelt életet élnek, az emberek többsége számára felfoghatatlan, óriási, hatalmasnak tűnő, lehengerlően nagy problémákkal rendelkeznek például a cégükben. Ez öt perc alatt kikészítene, földre lökne azt, aki eddig a garázst söprögette, vagy fel sem fogná a probléma és a megoldatlan problémából származható következmények nagyságrendjét, tehát csak unottan söprögetne tovább.
Egy lendületes, életerős, nagy célokkal rendelkező személy, amíg nem követ el túl sok és túl nagy becstelen dolgokat, általában az átlagnál sokkal jobb hangulatban van (de ezt gyakran elrejti a beosztottak felé, ha keménynek és határozottnak akar látszani).
Az átlagember csak ritkán van jó hangulatban, általában levert és csendben aggódó.

Az életben mindenki játszik több játszmát is. Itt most nem a pszichológiában használt "emberek közti kapcsolatok és élethelyzetek" értelmében használóm a játszma szót, hanem így:
Az embernek vannak fő céljai, egészség, a család jóléte, karrier, hivatás, üzleti siker, anyagi célok, politikai célok, megakadályozni a bolygó klímaváltozását, vallási célok, stb. És ezek útjában állnak az akadályok, és az akadályok leküzdésére, feloldására, átugrására rendelkezik valamennyi lehetőséggel, erővel, azaz szabadsággal.

Az általában, a tartósan rossz hangulatú emberek azok, akiknek van egy leküzdhetetlen akadályuk, egy akadály, ami a fontos céljuk elérését megakadályozta, és a helyzet már kilátástalannak tűnik számukra.
A lehangolt emberek nem maradnak örökké ebben a helyzetben, mert előbb utóbb elkezdik elfelejteni, és majdnem teljesen el is felejtik a bukott, az elérhetetlen tűnő céljukat. Ezek után ha még maradt elegendő életerejük, lendületük, akkor kitűznek egy újabb célt, egy kisebb célt. Ez a kisebb cél gyakran az, aminek az elérésén keresztül remélik az elérhetetlen tűnő korábbi nagyobb célt elérni.
Az újabb és újabb kudarcok után egyre kisebbek célok, amihez persze relatíve kisebb akadályok is tartoznak, és egyre kevesebb szabadság, azaz lendület, életerő, (és egyre szegényesebbek a rendelkezésre álló eszközök, például a pénz) ami keresztül vihet az akadályokon.

Az ember általában akar célokat elérni, és csak akkor ül csendben a TV előtt vagy csendben , tevékenység nélkül napokon át, ha éppen bármilyen célt is elérhetetlennek tart.
Egy idő után, ha már úgy tűnik, hogy nincs megnyerhető játszma, akkor szinte már bármilyen kicsi, furcsa vagy káros játszma megfelel a többségnek.
Bizonyos unalmas helyzetekben, időszakokban szinte bárki könnyű belecsúszni egy nevetséges és kicsinyke játszmába. Amikor sok unatkozó céltalan ember van együtt, például egy túl hosszúra nyúlt esős nyaraláson folyik a lázas semmittevés a hotelszobában akkor könnyen kialakul egy "játszunk egymás ellen" játszma. Ha nincs kéznél kártya vagy társasjáték, akkor hirtelen nagyon fontossá válik, hogy ki mit mondott, ki hogyan nézett, és hogy kinek miben van igaza, vagy éppen, hogy mi is a nagyon helyes vagy rettenetesen helytelen. Kívülről nézve, valójában ezek szinte mindig lényegtelen és kicsinyes dolgok, de belülről ezek létfontosságúnak tűnnek!

Mi tanmese tanulsága?

Nagyon fontos az ember számára, hogy haladjon egy cél felé, hogy elérhető legyen valami elérhető számára, hogy elérjen egy célt, legyen az akár nagy vagy egy akármilyen cél.
Aki el van foglalva számára elég nagy és izgalmas dolgokkal, játszmákkal, azt nem érdekli egy nevetséges kicsi játszmát kereső beszólása. Őt a 100x nagyobb problémák megoldása érdekli, ő egy nagyobb játszmát játszik az életben és lendületesen siet a célja felé, el se jut hozzá egy "beszólás".
Aki viszont úgy gondolja, hogy már nem mer, nem tud nagyobb játszmákat játszani, vagy unatkozik, az könnyedén beleugrik bármilyen kis játszmába is.

Azt is olvastam valahol, hogy ha az ember már nem küzd célokért, ha már nincs dolga az életben, akkor gyorsan leépül, megbetegszik és meghal. És azt is olvastam, hogy a jó célok felé haladás közben leküzdött akadályok és a cél felé haladva elért eredmények felett érzett örömre mondják azt, hogy boldogság.

Érdemes néha kilépni, kiemelkedni a játszmákból és rápillantani, kívülről megnézni, hogy kinek mik is a problémái, játszmái. Így sok mindenre rájöhetünk, és talán így céljainkat is könnyebben érhetjük el.
(És így talán a kevesebb lesz a fórum általános beszélgetés részen kívüli "életbevágóan fontos" off topik beszólás, és az erre adott reakciók és "nagyon szükséges" viták is.
És úgy általában lehet hogy jobb lesz a fórum a színvonalát és tagok és vendégek hangulatát rontó tartalom is.
)

Mit már tudjátok, az arcom nagy és a (marketinges) bőröm vastag (én vagyok a víziló), ezért akár teszik egyeseknek akár nem, én most itt a több órai fogalmazgatásért (gíkszlengciámmal küszködve), kérek és nagyon hálásan elfogadok mérlegeket (hírnév érték) és köszönömöket, persze csak akkor, ha van haszna számodra vagy ha szerinted mások hasznára válhat ez a kis fogalmazás.

.

1 megjegyzés:

 1. Nagyon bölcs.

  A magyar emberek csoportosan unatkozó okoskodásához sorolom a politizálást is. Sok céltalan ember "műveltségét" fitoktatja "amerika elbukott, magyarországot eladják" beszólásokkal. Világos, hogy az ilyen emberek is céltalanok.

  És legyünk azért elnézőek is. A társadalmunk inkább az unatkozó embereknek kedvez.

  VálaszTörlés

Minőségi Tárhely Szuper Áron:

Klikk ~~>
Tipp: A "freetrial" kuponkóddal az 1. hónap csak 1 cent!

Eladó domain nevek meghirdetése egyszerűen

Eladó domain nevek meghirdetése egyszerűen
eladó domainek

Népszerű bejegyzések

Mit szeretnél itt megtudni?

Címkék / Témák

.com (2) .eu (2) .hu (2) .net (2) .org (2) 24 (6) addon (2) adsense (6) adsense bevétel (6) adwords (2) affiliate (3) angol (1) article directory (1) átkattintási arány (1) baki (1) befektető (1) bevétel (2) BlackHole (1) blog (1) blogger.com (1) blogolás (2) bookmark (3) bűnöző (1) bűntudat (1) cafe (1) célok (1) cimke (1) cpc (1) csalás (1) deicious (1) delicious (4) digg (1) domain (5) domain eladás (1) domain regisztráció (3) domain vásárlás (3) drága (1) duplikált tartalom (2) ékezetes domain regisztráció (1) eladó domain (1) eladó domain nevek (1) eladó honlap (1) emberek (1) epc (1) erkölcs (2) értékes tartalom (1) etika (1) excel (1) fejlesztés (1) félelem (1) feljelentés (1) félreértés (1) firefox (2) firefox addon (1) fizetés (1) fontos kérdések (1) forgalom (1) fórum (6) frame (1) friend connect (1) gonosz (1) google (4) google büntetés (1) google chat (1) google kapcsoolat (1) hack (1) hacker (1) hiba (2) hirdetés (2) hírlevél küldő (1) hírlevél szoftver (1) honlap vásárlás (2) hosting (1) humor (1) hungarian (1) idő (1) induló vállakozás (2) internet (2) internet működése (1) jack bauer (1) játszma (1) játszmák (1) jutalék (2) kattintás (2) kérdőívezés (1) kereső (1) keresőoptimalizálás (1) kiegészítő (1) kifizetés (1) könyvjelző (3) közösségi weboldal (1) kudarc (1) laszloberndt (1) látogatók (1) látogatottság (1) lifehack (1) linkelés (3) linkmegosztás (2) linkmegosztó (2) linktár (2) lottószámok (1) maghatározás (1) magyar (1) manipuláció (1) megosztás (1) mlm (4) MLM-siker (1) mozi (2) network marketing (1) olcsó domain (3) olcsó tárhely (1) online-vállalkozás (1) opencoffeclub (1) otthonról (1) page rank (1) parlagfű (1) partnerprogram (4) pay (1) pénz (4) php (1) piackutatás (1) pligg (1) ppa (1) ppc (2) ppl (1) ppm (1) ppp (1) pps (1) rendszeres (1) rövidítés (1) rss (1) scraping (1) section targeting (1) semmi (1) semmitmondó (1) seo (2) seo.forum.hu (6) siker (3) smart price (2) smart priced (3) smartprice (4) spam (1) start (1) startup (1) steelcase (1) szék (1) szellemes (1) szorcs.hu (2) találati lista (1) tanács (1) tanácsadó (1) tapasztalat (1) targetált hirdetés (2) tárhely (2) tartalom (2) tartalom átvétel (1) tech (1) technológia (1) tipp (1) trükk (1) turbobookmark (1) tűzijáték (2) TV (2) ügyfél (1) vállalkozó (2) vásárló (1) vége (1) vevő (1) videó (1) webcím (1) webhosting (2) wibiya (1)

Mit tettem a neten (ma)?
FriendFeed-ről utolsó 5 átvéve...

Merre járok / jártam ...

Apróhirdetés:

Ahhoz, hogy pénzt keress az internettel, ezt ismernek kell!

(Kattints ide, videó indul!) -- -- -- ~~> Az INTERNET

Google Magyarország Blog

Twitteren ... FollowMe ...

  Kövess a Twitter-en...

  Összes oldalmegjelenítés

  :-)